Kurze frytki
Składniki
pół kilograma mięsa z piersi z kurczaka
sok z cytryny
przyprawa vegeta
ząbek czosnku
2 jajka
0,5 szklanki pszennej mąki
sól, olej
posiekana zielenina (pietruszka, szczypiorek)
Wykonanie:
Czosnek zmiażdżyć, mięso pokroić w cienkie paski,
skropić obficie sokiem z cytryny.
Mięso wymieszać z vegetą i czosnkiem.
Włożyć owinięte w folię aluminiowa na godzinę do lodówki.
Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli, mąkę,
posiekaną zieleninę i tyle mleka,
aby powstało ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki. Wymieszać je na jednolitą masę.
Paski kurczaka zanurzać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu.
Podawać do ziemniaków, ryżu lub jako przystawkę z pikantnymi sosami.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.