reklama
reklama

Krajanka z malinami

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: ej

Krajanka z malinami - Zdjęcie główne

foto ej

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówSmak lata. Przepyszne ciasto, które warto przygotować na początku sezonu na maliny.
reklama

Krajanka z malinami

Składniki:
- 4 jajka
- 15 dag cukru
- 1 torebka cukru waniliowego
- 20 dag mąki
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki mielonych migdałów
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 tabliczka mlecznej czekolady

MASA:
- 1l kremówki
- 6 łyżeczek żelatyny
- 5 łyżeczek kakao (typu Puchatek)
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 2 torebki cukru waniliowego

 

1. Jajka ubijamy do utworzenia pulchnej masy. Dodajemy cukry i ubijamy, aż masa stanie się jeszcze bardziej pulchna. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, ubijamy. Dodajemy migdały, orzechy i posiekaną czekoladę. Delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na wyłożoną pergaminem blachę (23x32cm). Pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Studzimy, przekrawamy na 2 placki.


2. Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach wrzątku. Kremówkę ubijamy z cukrami. Krótko miksujemy z żelatyną i kakao. Dodajemy 1/3 malin, mieszamy łyżką.

 

3. Połowę masy wykładamy na jeden placek, przykrywamy drugim plackiem i rozsmarowujemy resztę masy. Ciasto dekorujemy malinami i posypką. Chłodzimy.

 

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama