Kotleciki z kurczaka i sera
Składniki:
500 g piersi z kurczaka,
150 g sera żółtego
łyżka majonezu,
3 łyżki mąki,
jajko,
szczypta pieprzu, soli, słodkiej papryki i przyprawy do kurczaka,
olej do smażenia.
Przygotowanie:
Kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tartce o grubych oczkach. Łączymy składniki. Dodajemy do nich majonez, mąkę, przyprawy oraz całe jajko. Mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotleciki na złoto. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Agata Szczepaniuk
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.