Kostka Królowej
Składniki:
6 żółtek
2 szkl. mleka
1 szkl. śmietany kremówki
150 g cukru
cukier waniliowy
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczki mąki pszennej
200 g masła
Dodatkowo:
duże opakowanie herbatników
250 g serka mascarpone
2-3 łyżki nutelli
Sposób przygotowania:
Żółtka, mąki i pół szklanki mleka wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietanę i ponownie zagotować. Następnie dodajemy żółtka wymieszane z mąkami i mlekiem. Ugotować budyń. Masło miksujemy na puch, dodajemy porcjami zimny budyń.
Serek mascarpone miksujemy z nutella.
Przełożenie:
herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - masa z serka mascarpone
( z archiwum Wspólnoty)
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.