reklama
reklama

Karczek z pieczarkami i cebulą

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Karczek z pieczarkami i cebulą - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówNajlepiej mięso zostawić na noc, żeby przesiąkło przyprawami, bo wtedy jest lepszy smak
reklama

Karczek z pieczarkami i cebulą


Składniki:

4 płaty karczku
1/2 kg pieczarek
1 duża cebula (biała)
maggi
przyprawa Delikat Knorra do mięs (czerwone)
keczup
rękaw do pieczenia

Sposób wykonania:

Płaty z kurczaka lekko pobić tłuczkiem. Polać maggi, następnie oprószyć przyprawą do mięs. Pieczarki pokroić na płaty, cebulę również. Najlepiej mięso zostawić na noc, żeby przesiąkło przyprawami, bo wtedy jest lepszy smak. A pieczarki najlepiej umyć gąbka do mycia naczyń (czystą) to wtedy pieczarki też mają intensywniejszy smak.

Układać w rękawie w kolejności:
- karczek
- cebula
- pieczarki
- ketchup

reklama

Piec ok. 60 min w temp 200 stopni. 
Magdalena Antonik

Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama