Karczek z pieczarkami i cebulą
Składniki:
4 płaty karczku
1/2 kg pieczarek
1 duża cebula (biała)
maggi
przyprawa Delikat Knorra do mięs (czerwone)
keczup
rękaw do pieczenia
Sposób wykonania:
Płaty z kurczaka lekko pobić tłuczkiem. Polać maggi, następnie oprószyć przyprawą do mięs. Pieczarki pokroić na płaty, cebulę również. Najlepiej mięso zostawić na noc, żeby przesiąkło przyprawami, bo wtedy jest lepszy smak. A pieczarki najlepiej umyć gąbka do mycia naczyń (czystą) to wtedy pieczarki też mają intensywniejszy smak.
Układać w rękawie w kolejności:
- karczek
- cebula
- pieczarki
- ketchup
Piec ok. 60 min w temp 200 stopni.
Magdalena Antonik
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.