reklama
reklama

Jesienny Kociołek

Opublikowano:
Autor:

Jesienny Kociołek - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówPodane składniki wystarczają do zapełnienia 10 litrów kociołka
reklama

Jesienny Kociołek

Składniki:

2,5 kg karkówki wieprzowej
0,5 kg słoniny
1  kg ziemniaków
0,5 kg marchewki
2 papryki
3 cebule
1 cukinia
1 główka kapusty
1 szklanka wody
ulubione przyprawy do wieprzowiny i warzyw

Sposób przyrządzenia:

Słoninkę pokroić w grube plastry i wyłożyć nią dno kociołka, następnie włożyć liście kapusty zasłaniając dno oraz doprawione i pokrojone w grube plastry mięso (pół porcji). Wlać trochę wody. Następnie ułożyć warstwy z grubo pokrojonych warzyw. Każdą warstwę doprawić i wlać odrobinę wody. W trakcie układania ścianki kociołka wyścielić liśćmi kapusty, a gdy wszystkie składniki są już w środku, wszystko przykryć kapustą. Tak przygotowany kociołek przykryć i wstawić na mały ogień na prawie trzy godziny.

reklama

Podane składniki wystarczają do zapełnienia 10 litrów kociołka. To wariant jesienny, z dodatkiem warzyw, które właśnie są w ogródku.Małgorzata Szymańska

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama