Frittata - włoska jajecznica
Składniki:
5 jajek
rozdrobniony ser parmezan (garść)
natka pietruszki
sól
Opis wykonania:
Wybijamy jajka do naczynia i bardzo dokładnie je roztrzepujemy, żeby białko połączyło się z żółtkiem.
Dodajemy ser parmezan ,może być zwykły żółty,
jeśli ktoś nie lubi parmezanu,
natkę pietruszki i sól do smaku.
Smażymy na tłuszczu jak omlet.
Są również wersje warzywne.
Zamiast natki pietruszki można dodać paprykę,
pieczarki, szpinak lub cokolwiek innego z wędliną włącznie, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę.
Małgorzata Daszczuk
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.