reklama
reklama

Frittata - włoska jajecznica

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Frittata - włoska jajecznica - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówZamiast natki pietruszki można dodać paprykę, pieczarki, szpinak lub cokolwiek innego z wędliną włącznie, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę.
reklama

Frittata - włoska jajecznica

Składniki:

5 jajek
rozdrobniony ser parmezan (garść)
natka pietruszki
sól

Opis wykonania:

Wybijamy jajka do naczynia i bardzo dokładnie je roztrzepujemy, żeby białko połączyło się z żółtkiem.
Dodajemy ser parmezan ,może być zwykły żółty, 
jeśli ktoś nie lubi parmezanu, 
natkę pietruszki i sól do smaku.
Smażymy na tłuszczu jak omlet. 
Są również wersje warzywne. 
Zamiast natki pietruszki można dodać paprykę, 
pieczarki, szpinak lub cokolwiek innego z wędliną włącznie, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę.
Małgorzata Daszczuk

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama