reklama
reklama

Domowy pasztet

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Domowy pasztet - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówPiec 30-40 minut w temp. 200 stopni.
reklama

Domowy pasztet


Składniki:
2 ćwiartki z kurczaka
tyle samo mięsa wieprzowego, co waży kurczak (może być karkówka, boczek, podgardle, łopatka - surowe)
pietruszka
2 marchewki
liść laurowy, ziele angielskie
sól, pieprz
pieprz w ziarenkach
gałka mielona muszkatołowa
2 jajka
bułka czerstwa
bułka tarta

 
Sposób wykonania:
Warzywa i mięso ugotować. Dodać liść, ziele, pieprz i sól. Gotować aż mięso i warzywa będą wystarczająco miękkie. Po ugotowaniu mięso i warzywa ostudzić. Kurczaka oddzielić od kości, mięso wieprzowe pokroić w mniejsze kawałki. Mięso i warzywa przekręcić 2 razy przez maszynkę. Dodać gałkę, jajko, bułkę tartą i czerstwą i wymieszać. Włożyć do formy. Piec 30-40 minut w temp. 200 stopni.

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama