Domowy pasztet
Składniki:
2 ćwiartki z kurczaka
tyle samo mięsa wieprzowego, co waży kurczak (może być karkówka, boczek, podgardle, łopatka - surowe)
pietruszka
2 marchewki
liść laurowy, ziele angielskie
sól, pieprz
pieprz w ziarenkach
gałka mielona muszkatołowa
2 jajka
bułka czerstwa
bułka tarta
Sposób wykonania:
Warzywa i mięso ugotować. Dodać liść, ziele, pieprz i sól. Gotować aż mięso i warzywa będą wystarczająco miękkie. Po ugotowaniu mięso i warzywa ostudzić. Kurczaka oddzielić od kości, mięso wieprzowe pokroić w mniejsze kawałki. Mięso i warzywa przekręcić 2 razy przez maszynkę. Dodać gałkę, jajko, bułkę tartą i czerstwą i wymieszać. Włożyć do formy. Piec 30-40 minut w temp. 200 stopni.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.