Keczup z cukinii
Składniki
3 średniej wielkości cukinie
1 słoiczek przecieru pomidorowego
2 cebule zwykłe
1 cebula słodka
1 płaska łyżeczka soli
1 łyżka mielonego pieprzu czarnego
półtorej szkalnki cukru
pół szkklanki octu jabłkowego
1 łyżeczka suszonej papryki czerwonej
1 łyżeczka suszonej papryki chili
Przygotowanie
Cukinie ścieramy na tartce o grubych oczkach.
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz sól.
Odstawiamy na godzinę. Natępnie dodajemy pozostałe składniki
i gotujemy 30 - 40 minut. Blendujemy i wkładamy do słoików
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.