Baranina na pierzynce marchewkowo - dyniowej
Składniki:
2 kg baraniny (udziec),
włoszczyzna (jak na rosół),
przyprawy (według uznania)
Sposób przygotowania:
Wszystko gotujemy do miękkości. Mięso "drzemy" na włókna, zostawiamy w gorącym rosole.
Składniki:
1/2 kg marchwi,
1 kg dyni,
2 ziemniaki,
przyprawy: sól, pieprz, kurkuma.
Sposób przygotowania:
W/w składniki gotujemy, odcedzamy, a potem blendujemy. Przyprawiamy. Następnie prażymy na maśle garść pestek z dyni.
Gorący mus marchewkowo-dyniowy przekładamy do miski, a na jego wierzch kładziemy gorące mięso. Posypujemy uprażonymi pestkami z dyni. Dekorujemy natką pietruszki, kolendrą.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.