reklama
reklama

Baranina na pierzynce marchewkowo - dyniowej

Opublikowano:
Autor:

Baranina na pierzynce marchewkowo - dyniowej - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówSezon na dynię właśnie się rozpoczyna. Polecamy zupy. Tym razem w wersji z baraniną
reklama

Baranina na pierzynce marchewkowo - dyniowej

Składniki:

2 kg baraniny (udziec),
włoszczyzna (jak na rosół),
przyprawy (według uznania)

Sposób przygotowania:

Wszystko gotujemy do miękkości. Mięso "drzemy" na włókna, zostawiamy w gorącym rosole.

Składniki:
1/2 kg marchwi,
1 kg dyni,
2 ziemniaki,
przyprawy:  sól, pieprz, kurkuma.

Sposób przygotowania:
W/w składniki gotujemy, odcedzamy, a potem blendujemy. Przyprawiamy. Następnie prażymy na maśle garść pestek z dyni.
Gorący mus marchewkowo-dyniowy przekładamy do miski, a na jego wierzch  kładziemy gorące mięso. Posypujemy uprażonymi pestkami z dyni. Dekorujemy natką pietruszki, kolendrą.

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama