Do przyrządzenia muffinek będziesz potrzebować
1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
1 szklanki mąki uniwersalnej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki ziela angielskiego
1/2 szklanki stopionego oleju kokosowego
2/3 szklanki cukru brązowego
2 roztrzepanych jaj
1 łyżki ekstraktu waniliowego
1 szklanki mleka kokosowego
4 dojrzałych bananów (w postaci purée)
1/2 szklanki kawałków czekolady
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. W średniej misce zmieszaj dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i ziele angielskie. W dużej misce zmieszaj olej kokosowy, brązowy cukier, jaja, wanilię i banany. Delikatnie połącz mieszankę mączną z zawartością dużej miski. Wrzuć kawałki czekolady. Wypełnij masą przygotowane uprzednio papilotki. Piecz na wyłożonej blasze na złocisty brąz. Po 25 minutach powinnaś wyjąć muffinki.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.