reklama
reklama

Zupa serowa

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Zupa serowa - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówKto nie lubi grzanek, może jeść z pieczywem
reklama

Zupa serowa

 

Składniki:

1,5 l wywaru lub wody

4 serki topione po 100 g

100 g szynki wędzonej lub chudego boczku

2 pokrojone w kostkę cebule

2 ząbki czosnku

30 dag pieczarek

1 łyżka masła lub oleju

grzanki, sól, pieprz

 

Wykonanie:

Wędlinę pokroić w drobne paseczki i razem z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem przysmażyć na maśle lub oleju. Uważać, żeby nie przypalić, bo czosnek za długo smażony zrobi się gorzki. Całość zalać wywarem.

Pieczarki pokroić w paski i udusić oddzielnie na niewielkiej ilości oleju, po czym dodać do wywaru.

Serki topione najlepiej wcześniej rozrobić w niewielkiej ilości ciepłego wywaru. Rozmieszane serki dolać do wywaru. Chwilę pogotować i przyprawić do smaku. Podawać w miseczkach z dużą ilością grzanek. Jeżeli zamiast wywaru użyje się wody, to można dodać kostki rosołowe. Kto nie lubi grzanek, może jeść z pieczywem.
Monika Zakrzewska

reklama

Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama