Wiosenna pomidorowa
Składniki:
2-3 marchewki
porcja rosołowa
kostki rosołowe
serek śmietankowy
pomidory w puszce bez skórki
1 duża cebula
10 dag sera żółtego
śmietana 30%
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie
liść laurowy
Przygotowanie:
Marchew obieramy, kroimy w słupki zaczynamy gotować bulion. Wrzucamy marchew porcje rosołową, rosołki, liść laurowy (2-3 listki), ziele angielskie (3-4 ziarenka).
Dodajemy pomidory z puszki wraz z koncentratem.
Obieramy cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor na małej ilości tłuszczu. Dodajemy do wywaru.
Następnie dodajemy cały serek śmietankowy. Gotujemy do miękkości marchewki. Następnie zalewamy śmietanką 30%
Ścieramy ser na grubych oczkach i dodajemy do garnka lub bezpośrednio na talerz. Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.