reklama
reklama

Wiosenna pomidorowa

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: pixabay.com

Wiosenna pomidorowa - Zdjęcie główne

ilustracyjne | foto pixabay.com

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Niby zwykła pomidorowa, ale podkręcona serkami
reklama

Wiosenna pomidorowa 

Składniki: 

2-3 marchewki
porcja rosołowa 
kostki rosołowe 
serek śmietankowy  
pomidory w puszce bez skórki 
1 duża cebula 
10 dag sera żółtego
śmietana 30%
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie
liść laurowy

Przygotowanie: 

Marchew obieramy, kroimy w słupki zaczynamy gotować bulion. Wrzucamy marchew porcje rosołową, rosołki, liść laurowy (2-3 listki), ziele angielskie (3-4 ziarenka).
Dodajemy pomidory z puszki wraz z koncentratem.
Obieramy cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor na małej ilości tłuszczu. Dodajemy do wywaru.
Następnie dodajemy cały serek śmietankowy. Gotujemy do miękkości marchewki. Następnie zalewamy śmietanką 30%
Ścieramy ser na grubych oczkach i dodajemy do garnka lub bezpośrednio na talerz. Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama