reklama
reklama

Szybki orzechowiec

Opublikowano:
Autor:

Szybki orzechowiec - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówCiasto robi się szybko i nie da się przejść obok niego obojętnie
reklama

Składniki: 

150 g miodu
3 jajka
200 g cukru
200 g margaryny
400 g mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka octu

Masa: 
250 g orzechów włoskich
200 g cukru
1 margaryna do pieczenia
1 szklanka wrzącego mleka

Sposób przyrządzenia: 
Jajka i cukier ucieramy w malakserze. Miód i margarynę rozpuszczamy i studzimy. Mieszamy wszystko razem dodając po trochę mąki.

Sodę rozpuszczamy w occie i dodajemy do ciasta. Dzielimy ciasto na 3 części. Wałkujemy tworząc trzy placki - najlepiej na pergaminie, gdyż ciasto jest klejące. Pieczemy placki na złoty kolor przez ok. 10-12 min. w temp 170 stopni.

Masa: 
Zmielone orzechy zalewamy gotującym mlekiem. Dodajemy margarynę
i cukier - dobrze mieszamy. Po ostudzeniu smarujemy wszystkie placki. Układamy warstwami, lekko dociskami. Ciasto podajemy następnego dnia. Karolina Turska 

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama