reklama
reklama

Szarlotka inaczej

Opublikowano:
Autor:

Szarlotka inaczej - Zdjęcie główne

z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Po upieczeniu cisto posypujemy cukrem pudrem lub lukrem.
reklama

Szarlotka

Składniki:

3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
1 cukier waniliowy
2 waniliowe serki homogenizowane
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
jabłka w zależności od wielkości blaszki (około 8 sztuk)

Wykonanie:

Ze wszystkich składników, oprócz cynamonu, zagniatamy ciasto, dzielimy je na dwie części. Wykładamy pierwsza część ciasta na spód blaszki, a na nie obrane połówki jabłka, otworami do spodu. Jabłka posypujemy cynamonem, jak ktoś lubi można użyć go więcej niż w przepisie i wykładamy na to drugą połowę ciasta. Zlepiamy brzegi. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu cisto posypujemy cukrem pudrem lub lukrem.

Lukier: 2 łyżki soku z cytryny ucieramy z cukrem pudrem aż stanie się gęsty.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama