Stefanka
Składniki masy :
1 litr mleka
1 szkl. kaszy manny
1 szkl. cukru
kostka masła
2 łyżki kakao
5 paczek herbatników
ewentualnie bakalie, polewa czekoladowa
Sposób przygotowania:
Mleko, masło, cukier - razem zagotować, mieszając. Dodać kakao i ewentualnie bakalie. Następnie wsypywać powoli kaszę manną i ugotowac aż zgęstnieje.
Blachę wyłożyc folią spożywczą, a następnie wyłożyć herbatnikami, wylać na nie masę i przykryć pozostałymi herbatnikami. Lekko docisnąć. Polać polewą i posypać wiórkami.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.