reklama
reklama

Stefanka czy Stefanek ?

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: z archiwum Wspólnoty

Stefanka czy Stefanek ? - Zdjęcie główne

foto z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Najlepiej smakuje mocno schłodzone, np. na drugi dzień.
reklama

Stefanka

Składniki masy :
1 litr mleka
1 szkl. kaszy manny
1 szkl. cukru
kostka masła
2 łyżki kakao
5 paczek herbatników 
ewentualnie bakalie, polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:
Mleko, masło, cukier - razem zagotować, mieszając.  Dodać kakao i ewentualnie bakalie. Następnie wsypywać powoli kaszę manną i ugotowac aż zgęstnieje.
Blachę wyłożyc folią spożywczą, a następnie  wyłożyć herbatnikami, wylać na nie masę i przykryć pozostałymi herbatnikami. Lekko docisnąć. Polać polewą i posypać wiórkami. 

 

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama