reklama
reklama

Sok z mięty

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Sok z mięty - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówMiętę umyć i namoczyć na około 1 godzinę w 2 litrach wody
reklama

Sok z mięty

Składniki:
20 albo i więcej całych gałązek mięty
2 litry wody

40 g kwasku cytrynowego
1 kg cukru

Sposób przygotowania:
Miętę umyć i namoczyć na około 1 godzinę w 2 litrach wody. Po tym czasie miętę zagotować około 10 min. Dodać cukier i kwasek cytrynowy. Ponownie zagotować. Całość zostawić do wystygnięcia na minimum 3 godziny (można wywar zostawić na całą noc - jest wtedy mocniejszy w smaku). Po tym czasie sok przecedzić, ponownie zagotować i zlać gorący do butelek. Nie pasteryzować.( z archiwum Wspólnoty)

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama