Sok z mięty
Składniki:
20 albo i więcej całych gałązek mięty
2 litry wody
40 g kwasku cytrynowego
1 kg cukru
Sposób przygotowania:
Miętę umyć i namoczyć na około 1 godzinę w 2 litrach wody. Po tym czasie miętę zagotować około 10 min. Dodać cukier i kwasek cytrynowy. Ponownie zagotować. Całość zostawić do wystygnięcia na minimum 3 godziny (można wywar zostawić na całą noc - jest wtedy mocniejszy w smaku). Po tym czasie sok przecedzić, ponownie zagotować i zlać gorący do butelek. Nie pasteryzować.( z archiwum Wspólnoty)
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.