Snickers bez pieczenia
Składniki:
190 g herbatników jasnych
190 g herbatników ciemnych
1 szklanka mleka
200 g masła
1/2 szklanki cukru kryształu
350 g mleka w proszku
1 puszka masy krówkowej
około 200 g orzeszków ziemnych solonych
Sposób przygotowania:
Do małego garnka wsypujemy cukier, mleko i kostkę masła. Wszystko razem podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia się masła. W międzyczasie kroimy orzeszki i podprażamy je na suchej patelni. Przestudzoną, ale lekko ciepłą, masę przelewamy do miski, dodajemy partiami mleko w proszku cały czas miksując na jednolitą masę.
Na blaszce o wymiarach około 25x35 układamy następujące warstwy:
herbatniki ciemne - 1/2 białej masy - herbatniki jasne - 1/2 puszki masy kajmakowej - herbatniki jasne - 1/2 białej masy - herbatniki ciemne - 1/2 puszki masy kajmakowej - podprażone orzeszki solone - polewa czekoladowa
Agnieszka Zając
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.