Śmietankowiec
Ciasto:
2 łyżki śmietany kwaśnej
40 dkg. mąki
10 dkg. cukru pudru
10 dkg. masła
2 żółtka surowe
2 żółtka gotowane
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 8 części i wałkować placki bardzo cienko.
Masa:
4 szklanki kwaśnej śmietany
10 łyżek cukru pudru
2 cukry waniliowe
Wykonanie:
Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy.
Przekładać placki masa śmietanową. Joanna Pajdosz
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.