reklama
reklama

Śmietankowiec

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: z archiwum Wspólnoty

Śmietankowiec - Zdjęcie główne

foto z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Ciasto powinno być gęstsze niż na racuchy.
reklama

Śmietankowiec

Ciasto: 
2 łyżki śmietany kwaśnej
40 dkg. mąki
10 dkg. cukru pudru
10 dkg. masła
2 żółtka surowe
2 żółtka gotowane
1 łyżeczka proszku do pieczenia 

Wykonanie: 
Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 8 części i wałkować placki bardzo cienko. 

Masa: 
4 szklanki kwaśnej śmietany
10 łyżek cukru pudru
2 cukry waniliowe

Wykonanie:
Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy.
Przekładać placki masa śmietanową. Joanna Pajdosz

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama