reklama
reklama

Sernik z malinami i brzoskwiniami

Opublikowano:
Autor:

Sernik z malinami i brzoskwiniami - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówPo ostudzeniu można już jeść, ale najlepiej wstawić sernik na godzinę do lodówki aby masa serowa nieco bardziej stężała
reklama

Sernik z malinami i brzoskwiniami

Ciasto kruche:

2 szklanki mąki
6 łyżek kakao
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
250 g masła
2 jajka

Masa serowa:

2 kg sera
1,5 szklanki cukru
2 budynie waniliowe
4 jajka
0,5 kostki masła

oraz:

800 g malin
2 brzoskwinie

 

Ciasto kruche:

- Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto, podzielić na 2 części, jedną większą od drugiej. Większą częścią wyłożyć spód, mniejszą część włożyć do zamrażarki.

Masa twarogowa:

- Do misy miksera włożyć wszystkie składniki, zmiksować do połączenia się w jednolitą masę.
- Masę twarogową wyłożyć na spód, następnie ułożyć maliny i pokrojone brzoskwinie. Posypać resztą ciasta startego na tarce o dużych oczkach.

reklama

- Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 1,5 h. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
- Po ostudzeniu można już jeść, ale najlepiej wstawić sernik na godzinę do lodówki aby masa serowa nieco bardziej stężała.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama