Sernik z malinami i brzoskwiniami
Ciasto kruche:
2 szklanki mąki
6 łyżek kakao
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
250 g masła
2 jajka
Masa serowa:
2 kg sera
1,5 szklanki cukru
2 budynie waniliowe
4 jajka
0,5 kostki masła
oraz:
800 g malin
2 brzoskwinie
Ciasto kruche:
- Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto, podzielić na 2 części, jedną większą od drugiej. Większą częścią wyłożyć spód, mniejszą część włożyć do zamrażarki.
Masa twarogowa:
- Do misy miksera włożyć wszystkie składniki, zmiksować do połączenia się w jednolitą masę.
- Masę twarogową wyłożyć na spód, następnie ułożyć maliny i pokrojone brzoskwinie. Posypać resztą ciasta startego na tarce o dużych oczkach.
- Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 1,5 h. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
- Po ostudzeniu można już jeść, ale najlepiej wstawić sernik na godzinę do lodówki aby masa serowa nieco bardziej stężała.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.