reklama
reklama

Rolada z pesto i serem żółtym

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Rolada z pesto i serem żółtym - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówSkładniki na jedną keksówkę
reklama

Rolada z pesto i serem żółtym

Składniki na jedną keksówkę:

Ciasto:

· 80 ml mleka świeżego 
· 40 g masła
· 1/3 kostki drożdży
· 0,5 szklanki mąki pszennej
· 1 szklanka mąki żytniej
· 2 łyżeczki cukru
· Szczypta soli

Nadzienie:

· 2 łyżki pesto
· 30 dag sera żółtego 
 bazylia, pietruszka

Przygotowanie:
Masło dodaj do mleka, ogrzewaj do momentu rozpuszczenia i przestudź, aby było lekko ciepłe. Wsyp cukier, pokruszone drożdże i mąkę pszenną, a następnie połącz je ze sobą. Po 10 minutach dodaj resztę składników i wyrabiaj ciasto ręką przez 15 minut. Umieść ciasto na stolnicy i wałkuj na kształt kwadratu o boku równym długości blaszki (keksówki).

reklama

Posmaruj całość cienką warstwą pesto, oraz posyp startym na grubych oczkach serem. Wzdłuż jednej krawędzi ułóż posiekaną bazylię i pietruszkę i zwiń w roladę, rozpoczynając od brzegu z ziołami.
Umieść w blaszce na papierze i piecz 30 minut w temp 160C.
z archiwum Wspólnoty 

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama