Rolada serowa
Składniki:
35-40 dag sera żółtego
3 jajka
40 dag pieczarek
40 dag fileta z kurczaka
1 średnia cebula
4-5 łyżek majonezu
Sposób przygotowania:
Ser ścieramy na tartce o dużych oczkach, jajka ubijamy na puszystą pianę, dodajemy starty ser i majonez, łączymy w jednolitą masę. Wylewamy na blaszkę z piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut (do zarumienienia się).
Pieczarki kroimy w drobną kostkę, cienkie plastry lub ścieramy na dużych oczkach, podsmażamy razem z cebulką (pokrojoną w drobną kostkę), doprawiamy do smaku.
Filet kroimy w poprzek, dobrze rozbijamy (im cieńsze płaty, tym lepiej zwijać jest roladę), doprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie papryką słodką/ostrą - można zrobić to dzień wcześniej.
Na ciepły serowy placek układamy mięso, a na nie podsmażone pieczarki z cebulką, zwijamy roladę. Pieczemy około 30 minut - żeby rolada nie zarumieniła się za mocno, możemy owinąć ją folią aluminiową.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.