reklama
reklama

Ptasie mleczko

Opublikowano:
Autor:

Ptasie mleczko - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówPolewę czekoladową zrób z dwóch porcji - będzie więcej ciemnej masy i łatwiej rozprowadzisz górną warstwę.
reklama

Ptasie mleczko


Masa czerwona
Składniki:
1 i 1/2 śnieżki
1 galaretka czerwona
1 łyżka żelatyny
1/2 szklanki wody
3/4 szklanki mleka

Sposób przygotowania:
Żelatynę z galaretką rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Śnieżkę ubić z mlekiem, pod koniec ubijania dodać lekko tężejącą galaretkę czerwoną.

Masa zielona
Składniki:
1 i 1/2 śnieżki
1 galaretka zielona
1 łyżka żelatyny
1/2 szklanki wody
3/4 szklanki mleka

Sposób przygotowania:
Żelatynę z galaretką rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Śnieżkę ubić z mlekiem, pod koniec ubijania dodać lekko tężejącą galaretkę zieloną.

Polewa

reklama

Składniki:
1/2margaryny
1 szklanki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
2 łyżki kakao
1 szklanki mleka

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki gotować około 8 minut.

Ułożenie:
1/2 polewy czekoladowej - masa czerwona - masa zielona - 1/2 polewy czekoladowej.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama