Ptasie mleczko
Masa czerwona
Składniki:
1 i 1/2 śnieżki
1 galaretka czerwona
1 łyżka żelatyny
1/2 szklanki wody
3/4 szklanki mleka
Sposób przygotowania:
Żelatynę z galaretką rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Śnieżkę ubić z mlekiem, pod koniec ubijania dodać lekko tężejącą galaretkę czerwoną.
Masa zielona
Składniki:
1 i 1/2 śnieżki
1 galaretka zielona
1 łyżka żelatyny
1/2 szklanki wody
3/4 szklanki mleka
Sposób przygotowania:
Żelatynę z galaretką rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Śnieżkę ubić z mlekiem, pod koniec ubijania dodać lekko tężejącą galaretkę zieloną.
Polewa
Składniki:
1/2margaryny
1 szklanki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
2 łyżki kakao
1 szklanki mleka
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki gotować około 8 minut.
Ułożenie:
1/2 polewy czekoladowej - masa czerwona - masa zielona - 1/2 polewy czekoladowej.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.