reklama
reklama

Przepis na piwoszki

Opublikowano:
Autor:

Przepis na piwoszki - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówPo upieczeniu ciasto rozpływa się w ustach, jest bardzo delikatne
reklama

Piwoszki


Składniki:
680 g mąki
2 żółtka
200 g smalcu
300 g masła
100 g cukru pudru
1 szklanka piwa
szczypta soli

Dodatkowo:

400 g powideł śliwkowych
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Mąkę posiekać z masłem smalcem, cukrem pudrem i solą. Następnie wlać piwo, dodać żółtko i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 1 h. Ciasto rozwałkować i pokroić na malutkie kwadraty. Na każdym kwadracie położyć powidła. Zalepić do środka dwa przeciwległe rogi i układać na blasze do pieczenia. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni.
Magdalena Antonik

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama