Jabłka w szlafroczkach
Składniki:
50 dkg mąki
25 dkg margaryny
5 dkg smalcu
5 dkg drożdży
0,25 ml. śmietany
1 żółtko
1 całe jajko
Sposób przygotowania:
Jabłka podzielić na ćwiartki. Ciasto zagnieść, rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Ćwiartkę jabłka wkładać w krążek ciasta i zlepić na środku, po upieczeniu posypać cukrem pudrem. KGW z Wohynia
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.