Flaczki z boczniaków
Składniki:
boczniaki – 1 opakowanie
2 cebule
2 marchewki
3 łodygi selera naciowego
2 ząbki czosnku
kostka rosołowa – na 1 litr 1 kostka,
może również być bulion.
masło – mniejsza połowa kostki
Wykonanie:
Cebulkę kroimy w piórka, masło rzucamy na patelnie, smażymy z cebulą. Marchewka starta na grubych oczkach – dorzucona do cebuli na patelnię. Boczniaki kroimy w paseczki. Na patelnie dajemy, mieszając co chwilę. Kroimy selera naciowego w drobno, wrzucamy na patelnie. Czosnek dodajemy pokrojony. Mieszamy. Jak smak i zapach powstanie przekładamy do garnka z bulionem. Doprawiamy – przyprawą do flaków, magi, gałką muszkatołową, solą, pieprzem, papryką czerwoną słodką. Dodajemy przecier pomidorowy lub troszkę surowych pomidorków. Cały sekret flaków tkwi w duszonych na patelni grzybach i warzywach. Teresa Kucharczyk
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.