reklama
reklama

Flaczki z boczniaków

Opublikowano:
Autor:

Flaczki z boczniaków - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówBoczniaki to jedne z najzdrowszych grzybów występujących w polskich lasach. Można je również kupić w sklepach
reklama

Flaczki z boczniaków

Składniki:

boczniaki – 1 opakowanie
2 cebule
2 marchewki
3 łodygi selera naciowego
2 ząbki czosnku
kostka rosołowa – na 1 litr 1 kostka, 
może również być bulion.
masło – mniejsza połowa kostki

Wykonanie:

Cebulkę kroimy w piórka, masło rzucamy na patelnie, smażymy z cebulą. Marchewka starta na grubych oczkach – dorzucona do cebuli na patelnię. Boczniaki kroimy w paseczki. Na patelnie dajemy, mieszając co chwilę. Kroimy selera naciowego w drobno, wrzucamy na patelnie. Czosnek dodajemy pokrojony. Mieszamy. Jak smak i zapach powstanie przekładamy do garnka z bulionem. Doprawiamy – przyprawą do flaków, magi, gałką muszkatołową, solą, pieprzem, papryką czerwoną słodką. Dodajemy przecier pomidorowy lub troszkę surowych pomidorków. Cały sekret flaków tkwi w duszonych na patelni grzybach i warzywach. Teresa Kucharczyk 

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Lublin24.pl - Najszybszy portal w mieście Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama