Dżem z cukinii
Składniki:
5 kg cukinii bez skóry i gniazd nasiennych
1 kg cukru
4 galaretki pomarańczowe lub cytrynowe
olejek cytrynowy do smaku
kwasek cytrynowy do smaku
Przygotowanie:
Cukinię ścieramy na tarce, rozgotowujemy. Do gotującej się cukinii dodajemy cukier, galaretki oraz olejek cytrynowy i kwasek cytrynowy do smaku. Smażymy ok. 30 minut, następnie przelewamy gorące do słoików, zakręcamy. Stawiamy do góry dnem.
( z archiwum Wspólnoty)
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.