reklama
reklama

Dżem z cukinii

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Dżem z cukinii - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówNadwyżkę cukini możemy wykorzystać na dżem
reklama

Dżem z cukinii

Składniki:
5 kg cukinii bez skóry i gniazd nasiennych
1 kg cukru
4 galaretki pomarańczowe lub cytrynowe
olejek cytrynowy do smaku
kwasek cytrynowy do smaku

Przygotowanie:
Cukinię ścieramy na tarce, rozgotowujemy. Do gotującej się cukinii dodajemy cukier, galaretki oraz olejek cytrynowy i kwasek cytrynowy do smaku. Smażymy ok. 30 minut, następnie przelewamy gorące do słoików, zakręcamy. Stawiamy do góry dnem.
( z archiwum Wspólnoty)

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama