Czekoladowe muffiny
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1 jajko
pół szklanki oleju
pół szklanki mleka
szczypta soli
pół tabliczki czekolady
Sposób przygotowania:
Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sól, kakao wymieszać, dodać olej, jajko, mleko wymieszać. Czekoladę zetrzeć na tarce, dodać do ciasta.
Ciasto nakładać do połowy foremek. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Monika Wiśniewska
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.