reklama
reklama

Ciasto rabarbarowe z jogurtem

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: z archiwum Wspólnoty

Ciasto rabarbarowe z jogurtem - Zdjęcie główne

foto z archiwum Wspólnoty

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy Czytelników Po upieczeniu i wystudzeniu obficie posypujemy cukrem pudrem
reklama

Ciasto rabarbarowe z jogurtem

Składniki:
3 jajka
2,5 szklanki mąki
190 g jogurtu naturalnego
0,5 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
0,5 łyżeczki sody
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:
Jajka ubić z cukrem i jogurtem. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać przesianą mąkę do jajek i jogurtu. Dobrze wymieszać. Na koniec wlać powoli olej i delikatnie ponownie wymieszać, do połączenia składników. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy pokrojony rabarbar (albo inny sezonowy owoc). Pieczemy około 30-35 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu obficie posypujemy cukrem pudrem.

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama