Ciasto rabarbarowe z jogurtem
Składniki:
3 jajka
2,5 szklanki mąki
190 g jogurtu naturalnego
0,5 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
0,5 łyżeczki sody
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Jajka ubić z cukrem i jogurtem. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać przesianą mąkę do jajek i jogurtu. Dobrze wymieszać. Na koniec wlać powoli olej i delikatnie ponownie wymieszać, do połączenia składników. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy pokrojony rabarbar (albo inny sezonowy owoc). Pieczemy około 30-35 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu obficie posypujemy cukrem pudrem.
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.