Brownie z cukinii
Składniki:
1 szkl. startej cukinii
1 jajko
150 g mleka skondensowanego słodkiego
75 g masła
1 szkl. mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Masło roztapiamy i odstawiamy do ostudzenia. W jednym naczyniu mieszamy składniku mokre czyli: cukinię, roztopione masło, jajko i mleko skondensowane, a w drugim naczyniu suche czyli kakao, mąkę i proszek do pieczenia.
Składniki suche wsypujemy do mokrych i dokładnie mieszamy.
Keksówkę wykładamy pergaminem i wlewamy ciasto.
Ciasto pieczemy ok 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200ºC.
( z archiwum Wspólnoty)
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.