Składniki:
25 dag margaryny
5 jajek
6 łyżek cukru
Cukier waniliowy
50 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ litra mleka
Szczypta soli
10 dag rodzynek
10 dag migdałów
10 dag gorzkiej czekolady
Cukier puder do posypania
Sposób przygotowania
Z migdałów usunąć skórkę i posiekać je. Czekoladę drobno pokroić. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić dodając szczyptę soli. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po jednym żółtku. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz mlekiem. Do ciasta dodać migdały, rodzynki, czekoladę oraz pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Ciastem napełniać foremki do babeczek i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C około 20 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Więcej przepisów znajdziesz ( TUTAJ)
Zobacz również: Wyższa szkoła gotowania na gazie ( przepisy)
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.