reklama
reklama

Babeczki pieguski

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Babeczki pieguski - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówBabeczki kuszą bakaliami i czekoladą
reklama

 Składniki:

25 dag margaryny

5 jajek

6 łyżek cukru

Cukier waniliowy

50 dag mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

½ litra mleka

Szczypta soli

10 dag rodzynek

10 dag migdałów

10 dag gorzkiej czekolady

Cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania

Z migdałów usunąć skórkę i posiekać je. Czekoladę drobno pokroić. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić dodając szczyptę soli. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po jednym żółtku. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz mlekiem. Do ciasta dodać migdały, rodzynki, czekoladę oraz pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Ciastem napełniać foremki do babeczek i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C około 20 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

reklama

Więcej przepisów znajdziesz  ( TUTAJ)

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama