Dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi czy indyjska aromatyczna pakora? A może gruzińskie chaczapuri czy libański tabbouleh?
W Lublinie zapachnie trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli. Będzie marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupa pho i vietnamskie kanapki bahn mi. Między innymi te potrawy będziemy mogli spróbować podczas tego lubianego wydarzenia w Lublinie.
Nie zabraknie również dań kuchni koreańskiej, tureckiej i perskiej.
W Festiwalu Azjatyckim będziemy mogli wziąć udział w piątek (1 sierpnia) od godziny 15:00 do 21:00, w sobotę (2 sierpnia) od 12:00 do 21:00 i w niedzielę (3 sierpnia) od godziny 12:00 do 18:00.
Wstęp wolny.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.