Program
Sobota (9 września)
10:00 - Jarmark inspiracji, prezentacje stoisk, degustacje, zakupy aż do godziny 21 – Stare Miasto w Lublinie.
Godz. 11:00 - Leica Open Day. Spotkanie z Piotrem Markiem z Leica Store Warszawa. Warsztaty fotografii „Renesans Lublina”, spacer fotograficzny z Leicą – Galeria Sztuki Sceny Plastycznej KUL na ulicy Złotej.
Godz. 12:00 - Młodzieżowa Scena Smaku – Plac po Farze.
Godz. 13:00 - Konopnica od kuchni. Pokaz gotowania KGW z Gminy Konopnica – Scena Smaku Plac po Farze
Godz. 14:00 - Konkurs kulinarny dla Kół Gospodyń Wiejskich „Jabłkowa Pokusa” – Scena Smaku Plac po Farze.
Godz. 14:45 - Kawa i cukier. Pokaz parzenia kawy w wykonaniu Cezve – Man – Scena Smaku Plac po Farze
Godz. 15:30 - Piknik retro, zabytkowe automobile, motocykle i bicykle – plac Łokietka w Lublinie.
Godz. 15:30 - Potrawy tradycyjne Ziemi Lubelskiej w aspekcie wielopokoleniowym – pokaz kulinarny Koła Gospodyń Wiejskich „Aleksandrów II” z Aleksandrowa – Scena Smaku Plac po Farze.
Godz. 16:30 - Konkurs kulinarny dla Kół Gospodyń Wiejskich „Jabłkowa Pokusa” – wręczenie nagród – Scena Smaku Plac po Farze.
Godz. 16:45 - Karp po strażacku. Pokaz gotowania w wykonaniu drużyny OSP Marynin – Scena Smaku Plac po Farze
Godz. 17:00 - Rzepa w kaplicy. Spotkanie z prof. Jarosławem Dumanowskim z UMK w Toruniu, odkrywcą staropolskiej kuchni i dr Andrzejem Frejlichem z Muzeum Narodowego w Lublinie – Kaplica Trójcy Świętej na zamku.
Godz. 17:00 - Pokaz mody renesansowej – Plac po Farze Stare Miasto w Lublinie
Godz. 17:10 - Czytanie fotografii. Spotkanie z Ewą Palczyńską-Ehrard z Musée d’Orsay – Galeria Sztuki Sceny Plastycznej KUL.
Godz. 17:15 - Koncert pieśni flisackich w wykonaniu śpiewaków tradycyjnych z Polskiego Stowarzyszenia Flisaków Pienińskich – plac Łokietka w Lublinie.
Godz. 17:30 - 3000 porcji renesansowych flaków od Multi Frigo. W 1000 litrowym kotle gotują młodzi szefowie kuchni pod kierunkiem Andrzeja Rudzińskiego, Jacka Jakubczaka i prof. Jarosława Dumanowskiego – Stare Miasto w Lublinie.
Godz. 18:15 - Hirek Wrona miksuje polskie smaki. Pokaz gotowania – Scena Smaku Plac po Farze.
Godz. 18:45 - Koncert zespołu Po drodze „Jak św. Łukasz obraz namalował” – bazylika oo. Dominikanów w Lublinie
Godz. 19:00 - Koncert Maestro Adama Makowicza, jednego z najwybitniejszych pianistów na świecie., Obowiązuje rezerwacja miejsc – Trybunał Koronny Stare Miasto w Lublinie.
Godz. 19:15 - Kulinarni kuglarze. Pokaz kulinarny Ireneusza Michaluka i Artura Balwickiego „Staropolski lin z kutasikami” – Scena Smaku Plac po Farze.
Godz. 19:45 - Pokaz wypieku ciasta flisackiego w wykonaniu górali z Polskiego Stowarzyszenia Flisaków Pienińskich – Stare Miasto w Lublinie.
Godz. 20:00 - Spotkanie z Jackiem Szklarkiem i jego serami – ogródek restauracji „16 Stołów” – Stare Miasto w Lublinie.
Godz. 20:00 - Hirek Wrona miksuje winyle. Potańcówka na Grodzkiej – sklep płytowy „Święty Spokój”. Stare Miasto w Lublinie.
Godz. 20:00 - Koncert zespołu Po drodze „Oczy me miłe” – Podróż do głębi serca. Kompozycje z XVII wiecznej tabulatury Jana z Lublina i wielu zakątków świata – Scena Smaku, Plac po Farze
Godz. 21:00 - Ostrygi na deser prezentuje Piotr Michalski z Poznania, pokaz jedzenia ostryg, spotkania i rozmowy na Jarmarku Inspiracji – Stare Miasto w Lublinie.
Godz. 21:30 - Urodziny Europejskiego Festiwalu Smaku na Jarmarku Inspiracji. Rozmowy, degustacje, toasty – Stare Miasto w Lublinie.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.