Iga Świątek podczas Wimbledonu zdradziła, że na pomeczowy posiłek chętnie wybiera makaron z truskawkami. Takim połączeniem zadziwiła cały świat, poza Polakami, a kolejne znany osoby próbowały jej dania. Najlepsza tenisistka z naszego kraju w sobotę wygrała 6:0,6:0 z Amandą Anisimową i wygrała szósty wielkoszlemowy tytuł w karierze, a jej sukces świętować będzie także firma z Lublina.
Już w trakcie meczu Lubella, czyli jeden z najpopularniejszych makaronów w kraju, publikował w mediach społecznościowych zdjęcia sugerujące kibicowanie Świątek. "Do klasycznych turniejowych truskawek ze śmietaną musiał dołączyć makaron! Jesteśmy i kibicujemy z ulubionym daniem!" - napisała firma i pokazała zdjęcie makaronu z truskawkami w pudełku od serwowanych na kortach Wimbledonu truskawek - kultowego przysmaku kibiców brytyjskiego turnieju. W tle widać również opakowanie makaronu świderki.
Z kolei po meczu pojawiła się bardzo ciekawa informacja. "Może nie będzie gotować się 57 minut, ale obiecujemy, że wprowadzimy nowy produkt! Tylko pytanie… jak go nazwać" - napisała Lubella i zaprezentowała nowy kształt makaronu. Ten przypomina rakiety tenisowe i najwyraźniej ma być uhonorowaniem sukcesu byłej liderki światowego rankingu. Zdaje się więc, że ten produkt wejdzie na rynek, a fani tenisa będą mogli używać rakiety również w kuchni.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.