Na dni otwarte przybyło wielu uczniów szkół średnich. Mieli oni okazję nie tylko do zapoznania się z ofertą edukacyjną. Chętni mogli na własne oczy zobaczyć pokaz druku 3D czy także uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. Zorganizowano również rozgrywki e-sportowe i turniej planszówek.
– Uczniowie szkół średnich powinni wybrać tę szkołę ponieważ szkoła najlepiej kształci zawodowo. Oprócz świetnie przekazywanej teorii uczniowie są przygotowani zarówno do egzaminów, jak i do wejścia na rynek pracy. Zdobywają kwalifikacje czysto praktyczne i aktualne z trendami rynkowymi. Oprócz nauki czekają dobrze przygotowane pracownie, dobre kontakty, wycieczki, stypendia i konkursy zawodowe. Szkoła współpracuje z organizacjami branżowymi i organizacjami ogólnopolskimi, takimi jak: Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Stowarzyszenie Euro-Toques Polska i Stowarzyszenie Lubelskich Kucharzy – mówi dyrektor Andrzej Rudziński.
– W naszej szkole istnieje szkolna reprezentacja kulinarna, która wraz z nauczycielami jeździ na konkursy tak na prawdę w całej Polsce. Konkursy dają nam przede wszystkim umiejętności, wiedzę i doświadczenie – mówi Kamila Jarosz, uczennica klasy 4 technikum gastronomicznego.
– Szkoła ma ogromny wklad w nasze kształcenie. Możemy liczyć na wsparcie grona pedagogicznego. Nasze pracownie są wciąż doposażane, co pozwala nauczać najnowszych technik kulinarnych i gastronomicznych – mówi Julia Masierak, uczennica klasy 5 technikum gastronomicznego.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.