Termin: 11 kwietnia 2019 r. (czwartek)
Miejsce: Lubelskie Centrum Konferencyjne, ul. Grottgera 2 w Lublinie, Sala S1 (parter).
Organizatorzy zapewniają tłumaczenie podczas konferencji.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Program wydarzenia:
10:00 – 10:30 Rejestracja, kawa powitalna
10:30 – 11:00 Powitanie
- Sebastian Trojak, Członek Zarządu Województwa Lubelskiego
- Tomasz Solis, Wiceprezes Związku Sadowników Rzeczpospolitej Polskiej
- Martijn Homan, Radca ds. Rolnictwa, Przyrody i Jakości Żywności Ambasady Królestwa Niderlandów w Polsce
- Dominika Kozarzewska, prezes Grupy Producentów Owoców „Polskie Jagody” Sp. z o.o.
- Rene Oostewechel i Auke Schripsema, Uniwersytet w Wageningen, Holandia Wageningen University&Research / Wageningen Food&Biobased Research / Fresh Food&Chains
12:35 – 13:05 Przykład działania z Holandii: De Sikkert Zachtfruit
- Aart van Wijk, właściciel firmy De Sikkert Soft Fruit – Owoców Jagodowych
- Krzysztof Sak, Agronom Plants
- przedstawiciel Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (tbc)
14:45 Lunch, networking
Prosimy o potwierdzenie udziału do dnia 8 kwietnia 2019 r. mailowo: danuta.sobich@lubelskie.pl lub telefonicznie: +48 81 537 16 27