reklama
reklama

Lekkie ciasto marchewkowe

Opublikowano:
Autor:

Lekkie ciasto marchewkowe - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kulinaria - przepisy CzytelnikówCoś słodkiego, ale lekkiego. Nawet dla osób na diecie
reklama

Lekkie ciasto marchewkowe


Składniki: 
3,5 szklanki startej marchwi
1,5 szklanki płatków owsianych górskich
4 jajka
2,5-3 łyżki prawdziwego miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
szczypta imbiru
szczypta soli
2 garście orzechów włoskich.

Wykonanie:
Marchew myjemy, obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Płatki owsiane mielimy na mąkę za pomocą blendera. Następnie białka rozdzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Mieszamy dokładnie z żółtkami, aż się połączą. Partiami dodajemy startą marchew i mieszamy. Następnie dodajemy cynamon, imbir, proszek do pieczenia, orzechy i powoli zmielone płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2 łyżki oleju oraz miód. Blachę smarujemy odrobiną oleju lub wykładamy papier do pieczenia Piekarnik nastawiamy na 160-170 stopni na termoobieg, gdy będzie już nagrzany pieczemy godzinę.Katarzyna Kowalska 

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama