10 września podczas Europejskiego Festiwalu Smaku odbył się konkurs kulinarny Good Chef Junior. Produktem przewodnim była polędwiczka wieprzowa. Co więcej, potrawa zawierać musiała dodatek wpisany na listę produktów tradycyjnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego.
Do konkursu zakwalifikowały się dwie szkoły - Technikum ,,Lider" w Lublinie oraz Technikum Pszczelarskie z Pszczelej Woli.
W jury zasiedli: prezes Stowarzyszenia Lubelskich Kucharzy - Jacek Jakubczak, wiceprezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques - Marek Rybacki oraz członek - Paweł Maciantowicz.
Nagrody wręczyła prezes Multi Frigo - Mirosława Gałan.
Tak prezentują się wyniki :
1 miejsce - Julia Masierak i Kamila Jarosz, Technikum ,,Lider'' w Lublinie
2 miejsce - Julia Chlebiej i Aleksandra Trzcińska, Technikum ,,Lider " w Lublinie
3 miejsce - Julia Sopoćko i Kamila Kursy, Technikum Pszczelarskie z Pszczelej Woli
4 miejsce - Xeniya Dubinskaya i Wiktoria Dziurda, Technikum Pszczelarskie z Pszczelej Woli
Gratulujemy!
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.